Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatie-subsidies.nl
Isolatie-subsidies.nl

Besparen met isolatie

Als je je woning gaat isoleren dan zul je een comfortabelere woning krijgen, omdat onder andere onnodig warmteverlies en tocht in huis verminderd wordt. Daarnaast doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu en zal je energierekening omlaag gaan omdat je minder hoeft te stoken.

In sommige gevallen kun je extra besparen als je gebruik kunt maken van een lokale of landelijke isolatiesubsidie.

Waarom je huis, winkel of kantoorpand isoleren?

Een huis, winkel of kantoor zonder enige vorm van isolatie verliest veel warmte via de muren, de ramen en het dak. Ook via de vloer gaat vaak veel warmte verloren. Het is daarom slim om een woning of pand te voorzien van isolatie. Een goede dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie is een slimme investering, maar wat zijn nu de nadelen precies?

Een belangrijk nadeel zijn de investeringskosten die je moet maken om isolatie te laten plaatsen. In veel gevallen ben je altijd wel minimaal €2.000 tot €2.500 kwijt (gemiddelde woning met 100 m2 woonoppervlak). Ook is niet elk type isolatie geschikt voor iedere woning. Daarom kan het zijn dat je moet kiezen voor een minder gunstige manier van isoleren (echter behaal je altijd wel een prima rendement).

Besparingen op jaarbasis

Hieronder volgt een overzicht van de besparingen welke je kunt behalen op je energienota als je kiest voor een vorm van woningisolatie. De subsidies zijn niet in de prijzen verwerkt omdat de meeste lokale en regionale subsidies van elkaar kunnen verschillen. Dus kan voor jou de totale investering lager en de besparing hoger uitvallen. De kosten per meter voor isolatie voor een winkel of kantoorpand verschillen niet veel ten opzichte van woningisolatie. Of laat een specialist je meer vertellen, vul het isolatie formulier in.

Type woning Type woningisolatie Investering Besparing
Gemiddeld huis Dakisolatie €4.250 €650 p.j.
Gemiddeld huis Spouwisolatie €2.000 €570 p.j.
Gemiddeld huis Vloerisolatie €1.900 €210 p.j.
2-onder-1 kap Dakisolatie €3.800 €600 p.j.
2-onder-1 kap Spouwisolatie €2.000 €550 p.j.
2-onder-1 kap Vloerisolatie €1.700 €190 p.j.
Rijtjeshuis Dakisolatie €3.300 €500 p.j.
Rijtjeshuis Spouwisolatie €750 €200 p.j.
Rijtjeshuis Vloerisolatie €1.500 €160 p.j.
Appartement Dakisolatie €3.900 €600 p.j.
Appartement Spouwisolatie €700 €190 p.j.
Appartement Vloerisolatie €2.300 €250 p.j.

Sneller terugverdient dankzij subsidie + BTW

Dankzij de verschillende landelijke en regionale subsidieregelingen is het mogelijk om sneller je investering terug te verdienen. Wist je dat je gebruik kunt maken van het lage BTW-tarief van 9%, omdat deze regeling voor een 3e keer is verlengd? Bekijk daarom de mogelijkheden en laat je adviseren door meerdere isolatiebedrijven. Vervolgens kun je zelf beslissen of je wel of niet wilt gaan isoleren. Het is daarbij raadzaam om eerst de prijzen in jouw regio te vergelijken.

Zie ook deze pagina’s…

> Subsidie isolatie

> Dubbelglas

> Prijzen

> Lokale subsidies

> Landelijke subsidies

> Offertes vergelijken?

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten