Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatie-subsidies.nl
Isolatie-subsidies.nl

ISDE-regeling 2023

Ga je in je huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de Rijksoverheid aan. Met deze subsidie stimuleert de overheid energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. Woningeigenaren kunnen vanaf 24 januari 2023 een aanvraag indienen via deze webpagina.

Op de website van de RVO (Rijksoverheid) staat het volgende vermeld betreffende de ISDE-regeling voor particuliere woningeigenaren:

‘Voor woningeigenaren is er subsidie voor 7 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zoldervloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas.’

Wat?

Voorheen moest je minimaal 2 energiebesparende maatregelen treffen, maar vanaf het jaar 2023 is dat niet meer zo. Je kunt al bij 1 maatregel subsidie krijgen. Naast woningisolatie kun je ook kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Op verschillende maatregelen wordt subsidie gegeven.

Voor wie?

Particuliere woning- en appartementseigenaren die in de woning verblijven kunnen gebruik maken van de regeling.

Hoeveel subsidie?

In de volgende tabel vind je voor de verschillende soorten isolatie de subsidiebedragen per m2. Daarnaast is er een minimum aan m2 dat geisoleerd moet worden. Verder geldt er ook een minimale Rd-waarde (in [m2 K/W]) per isolatiesoort.

Bedrag Min. m2 Rd-waarde
Gevelisolatie €19 10 3,5
Spouwmuurisolatie €4 10 1,1
Dakisolatie €15 20 3,5
Zolder/vlieringvloer €4 20 3,5
Vloerisolatie €5,50 20 3,5
Bodemisolatie €3 20 3,5

Voor hoogrendementsglas (en kozijnen) geldt het volgende:

Bedrag Min. m2 Min. U-waarde
HR++-glas €23 8 ≤ 1,2
Kozijnpanelen €10 ≤ 1,2
Isolerende deuren €65,50 ≤ 1,0
Triple-glas €65,50 8 ≤ 0,7
Kozijnpanelen €45 ≤ 0,7
Isolerende deuren €65,50 ≤ 1,0

Budget 2023

Er is voor €350 miljoen aan budget.

Aanvragen (vanaf 24 januari 2023 mogelijk)

Let op: eerst isolatie laten plaatsen dan pas aanvragen. Dat kan vanaf 24 januari 2023. Je kunt je aanvraag indienen via het eLoket via deze link (DigiD nodig).

Volgende stap?

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de volgende stappen zijn. Om te achterhalen wat het verduurzamen van jouw woning gaat kosten kun je het beste eerst in contact komen met isolatiebedrijven en glaszetters voor vrijblijvend advies.

Begin met het opvragen van isolatie offertes of dubbelglas offertes. Ook de kozijnen vervangen? Vraag dan ook kozijn offertes op. Het inwinnen van advies, het opvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend (geen verplichtingen).

Bronnen:
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten