Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatie-subsidies.nl
Isolatie-subsidies.nl

Isolatie prijzen 2023

De prijzen van isolatie, of het nu om glas-, dak- of vloerisolatie gaat worden berekent per vierkante meter. Zo betaal je voor sommige type isolatie maar €15 euro per m2 en voor andere soorten kun je makkelijk €145 euro per m2 neerleggen.

Over het algemeen zullen de totale kosten minimaal €2.000 en oplopend tot €6.500 zijn voor een gemiddelde Nederlandse woning van 100 m2.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: denk aan de soort isolatie die verricht moet worden, het soort isolatiemateriaal dat gebruikt moet worden, het totale oppervlak en de toegankelijkheid van de ruimtes et cetera. Van tijd tot tijd zijn er lokale en landelijke isolatiesubsidies waar je gebruik van kunt maken. Mocht zo een regeling beschikbaar zijn, wees er dan snel bij omdat het erg hard gaat met het budget! Een subsidie zal er voor zorgen dat de prijzen van isolatie per m2 lager zullen uitvallen. Hoeveel lager? Dat is afhankelijk van de isolatie subsidie en is elke keer weer anders (de voorwaarden, de uit te keren subsidiebedragen en het subsidiebudget zijn telkens anders).

Hieronder volgt een tabel met de prijzen (per m2) voor de verschillende typen isolatie. Let er wel op dat het hier niet gaat om het woonoppervlak per m2 maar de te isoleren oppervlak per m2.

Type isolatie Prijs per m2 (gemiddeld)
Spouwmuurisolatie €15 – €25
Binnenmuur isolatie €30 – €40
Buitengevel isolatie €100 – €145
Kruipruimte isolatie €15 – €45
Vloerisolatie €10 – €35
Dakisolatie €30 – €75
Dubbelglas isolatie €60 – €135

Voor de exacte prijzen voor jouw opdracht kun je het beste meerdere isolatiebedrijven contacteren en offertes opvragen. Gratis en vrijblijvend.

Zie ook deze pagina’s…

> Subsidies isolatie

> Isolatieglas kopen

> Lokale subsidies

> Landelijke subsidies

> Offertes vergelijken?

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten