Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatie-subsidies.nl
Isolatie-subsidies.nl

Dubbelglas subsidie

Ook kiezen woningeigenaren, naast woningisolatie, steeds vaker voor hoogrendementsglas erbij, ook wel ‘isolatieglas’ genoemd.

Je kunt kiezen voor HR+ of nog dikkere varianten zoals HR++ en zelfs HR+++ isolatieglas (ook wel ’triple glas’ genoemd). Met 3 glaslagen geeft HR+++ glas extra goede bescherming tegen de elementen van buiten, maar is dit type gelijk ook de meest dure.

Als je wilt gaan voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan kun je kiezen voor HR++ glas. Deze kost gemiddeld €70 per meter exclusief plaatsing en geeft je woning meer dan voldoende bescherming tegen de kou. HR++ glas is trouwens de standaard geworden als de ruiten worden vervangen. En wellicht dat je geluk hebt en gebruik kunt maken van een dubbelglas subsidie of BTW-regeling.

Is er een subsidie dubbelglas of BTW-regeling?

Op dit moment kun je genieten van een BTW-verlaging en renteverlaging (groene lening) als je glasisolatie gaat kopen. Je betaalt dus het lage BTW-tarief van 9% op de loonkosten om het glas te laten plaatsen of kun je voor groene investeringen geld lenen tegen een lager rentetarief. Bekijk de website van het fonds die deze leningen verstrekt: www.warmtefonds.nl. En bekijk ook deze website over dubbelglas subsidies om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Update: de ISDE-regeling kun je nu aanvragen en krijg je subsidie op energiebesparende maatregelen. Zie deze pagina: ISDE-regeling.

Kosten isolatieglas

Om je een indicatie van de prijzen te geven hebben we het een en ander voor je uitgezocht. In het volgend overzicht vind je de kosten van dubbelglas zonder eventuele subsidies. Indien jouw gemeente/provincie of de Rijksoverheid subsidie verstrekt zullen de kosten dus lager uitvallen en zal de terugverdientijd van jouw investering korter worden.

Prijzen U-waarde Jaarlijkse besparing
HR glas €60 per m2 1,7 – 2,0 €170
HR+ glas €65 per m2 1,3 – 1,6 €200
HR++ glas €70 per m2 1,2 €250
HR+++ glas €100 per m2 0,5 – 0,9 €285

De bovengenoemde prijzen zijn enkel voor het materiaal per m2 en zijn inclusief BTW, maar exclusief plaatsing (ongeveer €60 per m2). De U-waarden geven het isolerend vermogen van het isolatieglas aan. Hoe lager deze waarde hoe beter. De besparingen in euro’s hebben betrekking op een lagere energienota voor gas en elektra. De kosten voor de plaatsing (het uurloon van een glaszetter) staan in de volgende paragraaf.

Uurtarief glaszetter

Als je een glaszetter wilt inhuren dan rekent hij of zij ongeveer €30 tot €55 per uur. Afhankelijk van wat er precies aangebracht of vervangen moet worden zullen de totale uren die benodigd zijn verschillen. Omdat elke klus anders is, is het beter om gratis offertes op te vragen bij diverse glasaanbieders in jouw regio. Zo weet je wat jouw opdracht zal gaan kosten en kun je soms tot wel 25% besparen op je klus.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters