Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Isolatie-subsidies.nl
Isolatie-subsidies.nl

Landelijke subsidies

Steeds meer woningeigenaren zien de voordelen van het isoleren van hun woning in. Ook bedrijven en woningcorporaties treffen steeds vaker energiebesparende maatregelen.

Daarnaast worden steeds meer woningen, die gebouwd zijn voor 1976, energieneutraal en comfortabeler gemaakt (denk aan vloerverwarming) en richten eigenaren zich op alternatieve manieren van energie opwekken (denk aan zonne-energie). Ook de Rijksoverheid heeft dit begrepen en heeft in de loop der jaren verschillende landelijke subsidieregelingen voor woningisolatie ingevoerd.

1) Subsidie van de Rijksoverheid

De Investeringssubsidie Duurzame Energie-regeling loopt tot en met het jaar 2030.

2) BTW-regeling

Tegenwoordig wordt het isoleren van woningen doorgaans op meerdere manieren gestimuleerd. Je betaalt vandaag de dag slechts 9% BTW in plaats van 21% op de arbeidskosten. Hier hoef je niets voor te doen en wordt deze ‘korting’ standaard op de factuur verrekend (wel even nachecken of jouw isolatiespecialist dit ook gedaan heeft natuurlijk). Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.

3) Financieringskrediet

Een andere mogelijkheid om je huis zonder eigen middelen te isoleren is door te lenen voor een groene investering.

Dit betekent dus dat je gaat lenen tegen een laag rentetarief (nog lager dan bij de bank). Deze leningen zijn alleen bedoelt voor de aanschaf van duurzame producten en heten daarom groene leningen.

Je gemeente of een isolatiebedrijf kan je hier meer over vertellen. Bekijk ook de website van het landelijke fonds die deze leningen verstrekt: www.warmtefonds.nl

Er zijn meer mogelijkheden, bekijk pagina subsidie isolatie voor meer informatie hierover.

Of neem vrijblijvend contact op met lokale isolatiespecialisten die jou meer over isolatie + de kosten kunnen vertellen. Laat je adviseren door gebruik te maken van het isolatie formulier. Gratis en vrijblijvend!

Zie ook deze pagina’s…

> Subsidie isolatie

> Besparingen

> Prijzen isolatie

> Dubbelglas

> Regionale subsidieregelingen

> Offertes vergelijken?

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten